Dadels met spek |
Tapas |
Aantal personen: 2 |
Bereidingstijd: 30 minuten |
Ingrediënten:
|
15 stuk Dadels
100 gr Ontbijtspek
|
Bereidingswijze:
|
- Verwarm de over voor op 200°C
- Rol de dadels in ontbijtspek
- Leg de dadels met spek in een ovenschaal en bak in 20 minuten gaar
|
Garnalen en chorizo |
Tapas |
Aantal personen: 4 |
Bereidingstijd: 45 minuten |
Ingrediënten:
|
½ stokbrood
1 el olijfolie
Aioli
1 el tomatenpesto
2 el bladpeterselie
2 chorizoworstjes
16 gekookte garnalen |
Bereidingswijze:
|
- Snij het stokbrood en de chorizo in plakjes. Hak de peterselie fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 C
- Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze in 10 minuten goudbruin en krokant.
- Meng de aioli met de pesto en peterselie in een kom.
- Verhit een koekenpan en bak de chorizo in 4 minuten mooi bruin
- Beleg de sneetjes stokbrood met de chorizo, garnalen en saus. Garneer met peterselie.
|
Gebakken reuzengarnalen |
Tapas |
Aantal personen: 2 |
Bereidingstijd: 15 minuten |
Ingrediënten:
|
250 gram Garnalen
3 teentje Knoflook
2 eetlepel Olijfolie
2 eetlepel Ketjap
1 eetlepel Honing
2 theelepel Bruine basterdsuiker
2 druppels Tabasco |
Bereidingswijze:
|
- Knijp de knoflook uit over de garnalen en meng voorzichtig
- Verhit olie in koekenpan en bak garnalen in 1 minuut gaar
Voor de saus:
- Meng de ketjap, honing, bruine suiker en tabasco door elkaar.
|
Gegrild stokbrood |
Tapas |
Aantal personen: 4 |
Bereidingstijd: 30 minuten |
Ingrediënten:
|
1 stuk Stokbrood
4 stuk Tomaten
150 gr Geraspte kaas
3 teentje Knoflook
100 gr Boter
1 stuk Basilicum
|
Bereidingswijze:
|
- Snijd het stokbrood in plakjes van ca. 1½ cm dik en leg ze in een ovenschaal
- Meng de boter met de uitgeperste knoflook en smeer het brood hiermee in
- Leg een plakje tomaat op het brood, doe er wat peper en zout op en strooi er vervolgens geraspte kaas over
- Strooi wat tijm en basilicum over de stokbroodjes en zet ze ca. 10 minuten onder de gril totdat de kaas gesmolten en licht gekleurd is. Dien de stokbroodjes warm op
|
Gemarineerde kipfilet |
Tapas |
Aantal personen: 4 |
Bereidingstijd: 30 minuten |
Ingrediënten:
|
300 gr Kipfilet
2 el Olijfolie
0,5 stuk Uien
5 teentje Knoflook
2 tl Paprikapoeder
2 tl Sambal
1 el Ketjap
1 mespunt Chilipoeder
1 el Bloem
2 el Peterselie
|
Bereidingswijze:
|
- Snij de kip in repen van 1 cm breed en meng ze met de overige ingrediënten, behalve olijfolie en peterselie. Strooi de bloem er over.
- Verhit olie in koekenpan en bak het kipmengsel in 5 minuten bruin en gaar
- Garneer met peterselie.
|
Gevulde champignons met garnalen |
Tapas |
Aantal personen: 4 |
Bereidingstijd: 30 minuten |
Ingrediënten:
|
1 bakje Champignons
100 gr Boter
2 teentje Knoflook
1 bos Peterselie
100 gr Garnalen
|
Bereidingswijze:
|
- Borstel de champignons schoon en haal voorzichtig de steeltjes eruit.
- Meng de boter, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, de uitgeperste knoflook, peper en zout door elkaar.
- Vul de champignons met een paar garnalen en het botermengsel en zet ze ca. 10 minuten onder de grill tot ze gaar zijn
|
Gevulde champignons met krokant laagje |
Tapas |
Aantal personen: 4 |
Bereidingstijd: 30 minuten |
Ingrediënten:
|
1 bakje Champignons
2 el Boter
2 teentje Knoflook
5 el Paneermeel
|
Bereidingswijze:
|
- Vermeng een hoeveelheid boter met de knoflook en laat dit enige tijd in de koelkast staan
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en vul ze met het boter/knoflook mengsel
- Doe een deel van het boter/knoflook mengsel in een koekenpan en laat de boter smelten
- Voeg het paneermeel toe en bak het tot het paneermeel klontert en bruin wordt
- Verdeel het paneermeel over de champignons
- Leg de champignons in een ovenschaal en bak in 10 à 15 minuten gaar
|
Nachos met pittige surimisalade |
Tapas |
Aantal personen: 4 |
Bereidingstijd: 45 minuten |
Ingrediënten:
|
1 zak Nacho chips
1 stuk Bosui
1 stuk Tomaten
1 el Jalapeno pepersaus
1 stuk Gember
0,25 bakje Koriander
200 gr Surimi
3 druppels Tabasco
|
Bereidingswijze:
|
- Snijd de het bosuitje in dunne ringetjes. Ontvel de tomaat door deze in te kruisen en onder te dompelen in kokend water. Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes
- Snijd de gember fijn. Knip de helft van de koriander fijn boven een kommetje of kopje. Snijd de surimi in stukjes
- Schep in een kom de bosui, de tomaat, de pepersaus (potje a 85gr Casa Fiesta), de gember, de fijngehakte koriander en de surimi door elkaar. Breng op smaak (pittig) met tabasco, zout en peper
- Schep de salade op de nachos. Leg de nachos op een schaal en garneer met de overgebleven blaadjes
|
Pittige gehaktballetjes |
Tapas |
Aantal personen: 4 |
Bereidingstijd: 60 minuten |
Ingrediënten:
|
250 gr Gehakt
0,5 stuk Uien
2 teentje Knoflook
1 tl Koenjit
1 mespunt Chilipoeder
1 stuk Gember
1 tl Sambal
5 el Paneermeel
1 stuk Eieren
2 el Peterselie
2 el Olijfolie
|
Bereidingswijze:
|
- Voeg het gehakt en alle andere ingrediënten (behalve de olijfolie) bij elkaar in een kom
- Meng het geheel goed en draai er balletjes van
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak onder regelmatig keren in 15 minuten rondom bruin en gaar
Lekker met knoflooksaus! |
Portabello gevuld met walnoot en tomaat |
Tapas |
Aantal personen: 2 |
Bereidingstijd: 30 minuten |
Ingrediënten:
|
1 bakje Portabello
100 gram Walnoten
8 stuk Zongedroogde tomaten
200 gram Roomkaas
100 gram Geraspte kaas
1 theelepel Peterselie |
Bereidingswijze:
|
- Snij de tomaten fijn
- Stort de fijn verkruimelde walnoten in een kom, voeg de tomaten en de roomkaas en 75 gr kaas toe en meng alles goed. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Borstel de potabello’s of champignons schoon (niet wassen) breek de steeltjes af.
- Vul de hoedjes met het mengsel, en strooi de rest v.d. kaas over de hoedjes.
- Verwarm de oven op 200 C.
- Vet een lage ovenschaal in met margarine.
- Zet de portabello’s met de gevulde kant omhoog en zet dit ca. 15 min. In de oven.
|
Rivierkreeftjes met paprika en chorizo |
Tapas |
Aantal personen: 4 |
Bereidingstijd: 35 minuten |
Ingrediënten:
|
1 rode paprika
1 el olijfolie
¼ stokbrood
75 gr chorizo
100 gr rivierkreeftjes
1 citroen
2 el peterselie
2 el aioli |
Bereidingswijze:
|
- Snij het stokbrood in plakjes, de chorizo in kleine blokjes. Pers de citroen en snij de peterselie fijn.
- Verwarm de ovengrill voor op 220 C
- Bestrijk de paprika rondom met olie en meer ook het stokbrood aan beide kanten met wat olie.
- Leg de paprika en het stokbrood op een bakblik onder de grill.
- Draai na 5 minuten het stokbrood om en rooster nog 5 minuten.
- Neem uit de oven en rooster de paprika nog 5-10 minuten extra tot hij zwartgeblakerd is. Keer regelmatig om.
- Doe de paprika in een kom en dek af met plasticfolie.
- Verwijder het plastic na 15 minuten en maak de paprika schoon.
- Snij de paprika in stukjes.
- Bak de chorizo in een koekenpan krokant. Leg op een bord en laat iets afkoelen.
- Schep de rivierkreeftjes in een kom om met de paprika.
- Breng op smaak met 1 el citroensap, peterselie, peper en zout
- Doe de rivierkreeftjes in 4 schaaltjes en strooi de chorizo erover.
- Besmeer de crostini’s met aioli.
|
Tempura van inktvis met saffraan mayonaise |
Tapas |
Aantal personen: 2 |
Bereidingstijd: 30 minuten |
Ingrediënten:
|
5 stuk Saffraandraadjes
4 eetlepel Mayonaise
1 liter Zonnebloemolie
200 gram Bloem
1 theelepel Bakpoeder
350 ml Bronwater
250 gram Diepvries inktvis
1 stuk Citroen |
Bereidingswijze:
|
- Snij de inktvis in ringen en de citroen in dunne partjes
- Doe de saffraan met 1 eetlepel heet water in een kom en laat 5 minuten staan.
- Meng de mayonaise met het saffraan water
- Verwarm de frituurpan met olie voor of verwarm de olie in een pan tot 180 graden.
- Maak een beslag van bloem, bakpoeder en bronwater. Het moet lijken op kleverige yoghurt en er mogen klontjes in blijven zitten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Dep de inktvisringen droog en haal ze door het beslag en frituur ze in 3-4 minuten knapperig goudbruin.
- Laat op keukenpapier uitlekken en serveer met de mayonaise en citroen.
|
Wraps met zalm en roomkaas |
Tapas |
Aantal personen: 2 |
Bereidingstijd: 15 minuten |
Ingrediënten:
|
2 stuk Tortilla wraps
300 gr Gerookte zalm
1 bakje Roomkaas |
Bereidingswijze:
|
- Smeer de wraps in met roomkaas en beleg met de gerookte zalm.
- Rol de wraps strak op en pak ze in vershoudfolie in
- Leg de wraps in de koelkast en snij ze net voor opdienen in stukken
|
Zoetzure kipspiesjes |
Tapas |
Aantal personen: 4 |
Bereidingstijd: 45 minuten |
Ingrediënten:
|
500 gr Kipfilet
2 teentje Knoflook
125 ml Citroensap
1,5 el Olijfolie
1 tl Basilicum
1 tl Paprikapoeder
1,5 el Honing
1 stuk Ananas
12 stuk Zongedroogde tomaten
1 bakje Basilicum
|
Bereidingswijze:
|
- Snijd de kip in kleine stukjes en doe deze in een grote kom
- Meng knoflook, zout, peper, citroensap, olijfolie, basilicum, paprikapoeder en honing en schenk het mengsel over de kip. Schep het geheel goed om en laat het minimaal een uur marineren
- Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de stukjes kip uit de marinade, doe ze in een ovenvaste schaal en bak ze in ca. 10 – 15 minuten goudbruin
- Haal de kip uit de oven en laat ze afkoelen
- Rijg de kip, met een blaadje basilicum en een blokje ananas of een zongedroogd tomaatje aan een cocktailprikker
|
Zout en pepergarnalen met ananasdip |
Tapas |
Aantal personen: 4 |
Bereidingstijd: 75 minuten |
Ingrediënten:
|
Zonnebloemolie
3 eieren
150 gr bloem
500 gr grote garnalen
2 tl zeezout
1 tl zwarte peper
1 rode peper
½ ananas
1 el arachideolie
2 limoen
1 el sambal oelek
1 tl vissaus
2 tl tamarindepasta
|
Bereidingswijze:
|
- Snij de ananas in stukjes. Knijp 1 limoen uit en snij de andere in partjes.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Schep de ananas om met de arachideolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de ananas in 35 minuten in de oven.
- Pureer de ananas samen met de limoensap, sambal, vissaus en tamarindepasta. Wrijf door een zeef en zet apart.
- Verhit de zonnebloemolie tot 190 C.
- Scheid de eieren in witten en dooiers. Klop de witten met 2 tl water licht op.
- Doe de bloem in een kommetje.
- Doop de garnalen eerst in de eiwit en dan door de bloem.
- Frituur de garnalen in porties 2 minuten in de olie tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Schud de garnalen om met zout en peper en leg ze in een schaal.
- Bestrooi met fijngesneden rode peper en serveer met de dip en limoenpartjes.
|
|